Podporujeme STUDENTSKOU KREV

07.11.2014 10:19

Dobré věci rádi podporujeme (např. KRYŠTŮFEK ZÁCHRANÁŘ). A proto jsme se rozhodli, že svoji měrou podpoříme další dobrý projekt, STUDENSTKÁ KREV.

 

MYŠLENKA PROJEKTU

Dobrovolné dárcovství krve (nemotivované peněžitou částkou) je znakem moderní zodpovědné společnosti. Dárci krve jsou neocenitelnou pomocí při boji s různými nemocemi, kde je krev nebo její složky potřeba. Cílem našeho projektu „Studentská krev“ je oslovit mladé lidi z řad studentů vysokých a středních škol ve věku 18 až 26 let (+ prezenční forma PhD. studia) a atraktivní formou je seznámit s problematikou dárcovství krve. Chtěli bychom mladé lidi motivovat k tomu, aby se stali pravidelnými bezpříspěvkovými dárci krve na transfúzních odděleních (fungujících při nemocnicích v ČR). Dle vyjádření primářů transfúzních oddělení je stále potřeba získávat právě tuto skupinu dárců, kteří by postupně nahradili stárnoucí generaci pravidelných dárců.

JAK PROJEKT BUDE PROBÍHAT?

Student, který daruje dobrovolně krev, či krevní složky na kterémkoliv transfúzním oddělení v ČR ve stanoveném období (bude přesněji určeno, předpoklad od listopadu 2014) získá drobný dárek. V předchozích ročnících se vždy jednalo o triko s logem akce Studentská krev. Tričko, jako symbolická odměna, je ze strany mladých dárců velice kladně hodnocena. Rádi bychom nastavený standard zachovali a vyhověli tak kladným reakcím na projekt. Výdej triček (předávání z ruky do ruky) je rovněž založen na dobrovolnictví ze strany studentů, studentských organizací, nebo jako v minulém roce, i oblastních spolků ČČK.

Během trvání akce se konají odborné přednášky na půdách vysokých škol nebo ve studentských klubech, vedené lékaři z transfúzních oddělení. Neméně důležitou částí jsou i návštěvy transfúzních oddělení ve skupinkách (max. 5 osob), které doprovází zkušený student – dárce. Tyto skupinky jsou cílené hlavně pro lidi, kteří ještě zkušenosti s darováním krve nemají – tedy jedná se především o prvodárce. Ale mohou se zapojit i dárci, kteří prostě jen nechtějí ten den jít sami :-).

JAK BUDOU VYUŽITY VAŠE PŘÍSPĚVKY?

Převážná část peněžitých darů při dosažení cílové částky bude využita na návrh, výrobu, koupi a logistiku triček s logem akce. Jelikož je naším cílem mít výdejní místa v hlavním městě Praha, pokračovat ve skvěle navázané spolupráci v Ostravě a rozšířit akci i do Brna, tak budeme rádi za jakoukoliv podporu – i přesahující cílovou částku. Čím více nám pomůžete, tím více triček pro dárce můžeme nechat vyrobit ;-) a odměnit tak ty, co nezištně pomáhají druhým.

Další náklady v projektu jsou spojené s uspořádáním seminářů o dárcovství krve, propagaci – převážně návrh a tisk letáků a v neposlední řadě logistika + poštovné.

V rámci hithit jsou níže uvedeny propagační balíčky, pro přispěvatele (osoby či firmy) – podrobnosti propagace z naší strany, případně jinou formu podpory projektu, je možné dohodnout s námi na kontaktním e-mailu.

V případě, že přispějete a vyberete si tak odměnu v podobě trička, napište, prosím, do poznámky jakou si přejete jeho velikost. Na výběr je velikost S,M,L anebo XL.

INFORMACE O PROJEKTU

KONTAKTNÍ EMAIL: info@studentskakrev.cz
WEB: www.studentskakrev.cz
FB: www.facebook.com/studentskakrev

Zobrazování obrázku studentska_krev_logo_3.jpg